Malung lockar allt fler dansare

Uppdaterad
Publicerad

Malung har lagt ännu ett dygn av dans bakom sig och 30-årsjubilerande dansbandsveckan går mot rekord.

På två dygn har dansbandsveckan lockat närmare 11.000 besökare, vilket är nästan 1.200 fler än samma dagar i fjol. Lars Bälter som är PR-ansvarig är självklart nöjd och ser inte att det här bara är tillfälligt.

– Det finns fler och unga som idag går ut och dansar, vi har en bra tillväxt och återväxt och nya dansband kommer. Sedan måste man titta över det här med skatter och avgifter för det är dyrt att arrangera dans. Vi ser ingen avtappning. Vi lockar folk från hela Norden och folk tycker det är kul att dansa en hel vecka, säger Lars Bälter.

Dalarna – Dansbandsveckan 2015

Samtidigt är det trångt på dansbanorna och frågan är om veckan i Malung inte har vuxit tillräckligt.

– Det håller jag inte med om snarare att det är en trivsam stämning, varmt, men vi har plats för fler, säger Lars Bälter.

Ulrika är en av alla hängivna dansare på plats i Malung. Hon har sett hur veckan har växt. Hon var på plats för 17 år sedan. 

– Det är bättre och större nu, säger hon.

Hur har veckan börjat?

– Den har börjat fantastiskt. Jag har träffat massa roligt folk. Allt är bra, stämningen, kompisar. Det är svårt att beskriva, man måste uppleva det. Dans är livet, säger Ulrika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Dansbandsveckan 2015

Mer i ämnet