Foto: Patrik Qvicker/SVT

45-åring misstänks ha mördat sin bror

Uppdaterad
Publicerad

En 45-årig man från Malung har anhållits misstänkt för mord. Han misstänks för att i torsdags i en industrilokal i Malung ha mördat sin egen bror. Men dödsfallet anmäldes först som en olyckshändelse.

Ambulans larmades i torsdags kväll till ett industriområde utanför Malung. En 40-årig man hade fått kraftiga skallskador i en verkstadslokal och den som larmade hävdade att mannen fallit från tre meters höjd och slagit sig illa i huvudet.

Ambulanspersonalen larmade polisen

Men ambulanspersonalen på plats misstänkte att det inte handlade om någon olycka och larmade själva polisen. 40-åringen fördes senare till akademiska sjukhuset i Uppsala där han avled av sina skador innan polisen kunde förhöra honom.

Dalarna – Misstänkt mord i Malung 2016

– Under fredagen fick vi sedan in tips som ledde till att vi misstänkte mord, säger Stefan Dangardt, polisens presstalesman till SVT.

Anhölls i sin frånvaro

Tipset och spåren ledde till en 45-årig man också han från Malung som anhölls i sin frånvaro. Han kunde sedan gripas i måndags eftermiddag. Han är bror till den omkomne 40-åringen och är nu på sannolika skäl misstänkt för mord.

Har tidigare varit i bråk

De båda männen har tidigare varit i bråk och det har tidigare utretts olaga hot mellan dem. 45-åringen har anknytning till verkstadslokalen och enligt vittnen ska den 40-årige brodern i torsdags ha fått skjuts av sin far till lokalen. Pappan satt kvar i bilen under besöket men blev orolig när inte 40-åringen kom ut igen och senare larmades alltså ambulans till platsen.

40-åringen ska ha fått sina skador i en inre del av den stora industrilokalen. Väktare har bevakat platsen under helgen och polisens tekniker gjorde undersökningar på plats under måndagen. Sedan släpptes bevakningen, men avspärrningarna finns fortfarande kvar.

Polisen söker vittnen

Det finns uppgifter om att flera personer än bröderna har varit i lokalen vid tillfället och polisen söker nu efter fler vittnen till händelsen.

Chefsåklagare Fredrik Skoglund skriver till SVT Nyheter Dalarna att beslutet om en eventuell begäran om häktning tidigast kommer att fattas under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Misstänkt mord i Malung 2016

Mer i ämnet