Foto: TT/SVT

Häktad för att förskingrat över sex miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdag eftermiddag häktades den man som tidigare suttit anhållen för att ha förskingrat flera miljoner kronor från flera av sina uppdragsgivare.

Mannen häktades på sannolika skäl för tre fall av grov trolöshet mot huvudman vilket är den högre misstankegraden. Onsdagens häktning gäller tre fall där mannen förskingrat stora summor pengar.

Målsägande Carl Larsson-gården begär nu ersättning från mannen på 3,7 miljoner kronor. Utöver det har Sundborns Goif begärt 469.000 kronor och ett företag i Dalarna över två miljoner kronor. Totalsumman uppgår till 6,279 miljoner kronor och summan tros öka då det finns minst två ytterligare polisanmälningar mot mannen.

Carl Larsson-bedrägeriet

Mannens personliga egendom i fara

Kvarstad har begärts på mannens personliga egendom. Det betyder att en form av utmätning görs på hans egendom i hopp om att kunna få tillbaka pengar.

Pengarna har försvunnit från april månad fram till slutet av oktober. Under tiden dörrarna var öppna sades inget om vart pengarna tagit vägen enligt SVT:s reporter som var på plats.

Åtal ska vara väckt senast 9 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Carl Larsson-bedrägeriet

Mer i ämnet