Chia Jonsson är chef på Carl-Larsson-gården. Foto: SVT

Chefen: ”Vi måste göra något bra av det här”

Uppdaterad
Publicerad

Efter miljonbedrägerierna mot flera föreningar i Sundborn, så försöker bland annat Carl Larsson-gården lägga händelserna bakom sig och sikta framåt.

– Det har varit en ganska tuff resa och det är ett tufft läge vi har naturligtvis. Men tack vare att vi fått ett banklån så kan ju vår verksamhet forsätta i princip så som vi hade tänkt oss, fast vi måste vara försiktiga med alla våra utgifter, säger Chia Jonsson som är chef på Carl Larsson-gården.

TV: Se inslaget från Carl Larsson-gården här

Carl Larsson-bedrägeriet

Bedrogs på 3,7 miljoner kronor

I höstas upptäckte föreningen att det plötsligt saknades 3,7 miljoner ur släktföreningens kassa. Snart stod klart att fler föreningar i området också utsatts för samma sak av en och samma person.

LÄS MER: Carl Larsson-gården utsatt för ekonomiskt bedrägeri

Personen, en 66-årig man, dömdes senare i rätten för flera fall av grov trolöshet mot huvudman.

Fått donationer av privatpersoner

Men med ett banklån och donationer från privatpersoner så menar åtminstone Carl Larsson-gården att de hämtat sig någorlunda från höstens händelser.

– Hade vi inte fått ett banklån så hade vi inte haft råd att ha öppet. Så det var ju ett katastrofläge vi hamnade i, säger Chia Jonsson.

– Det är trevligt och känns väldigt varmt i hjärtat att se att det är så många som bryr sig om Carl Larsson-gården och säger att det betyder så mycket. Och sen då de skänker och donerar pengar det är ju alltså helt fantastiskt.

”Kastar det bakom oss”

Trots det ekonomiska bakslaget, så har Carl Larsson-gården känt ett ökat besökstryck jämfört med samma period förra året.

– Vi har kastat det här tråkiga lite bakom oss och tittar framåt och menar att det ska bli något bra av det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Carl Larsson-bedrägeriet

Mer i ämnet