Arkivbild. Foto: Arkivbild

Biljakt i Ludvika

Uppdaterad
Publicerad

Vid midnatt skulle en polispatrull stoppa ett fordon i Klenshyttan utanför Ludvika. Men förare ville inte stanna på polisens uppmaning utan ökade hastigheten.

Patrullen följde efter samtidigt som förstärkning kallades in från Västmanland och Falun. Efter 15 minuter av höghastighetskörning med ett flertal övriga brott mot trafikregler där färden delvis gick på cykelvägar – fick patrullen stopp på bilen strax utanför Ludvika. Föraren försökte springa från platsen men stoppades.

Misstänks för ett flertal brott

Föraren, en man i 35-årsåldern från Ludvika misstänktes för drograttfylleri av patrullen och togs med för kroppsbesiktning. Fordonet visade sig vara avställt och belagt med körförbud. Mannen hade inget körkort och misstänks även för olovlig körning. Han hade dessutom kniv med sig och misstänks därför för brott mot knivlagen. Han hade även misstänkt stöldgods i bilen och misstänks därför för stöld alternativt häleri. Slutligen misstänks mannen även för vårdslöshet i trafik.

Efter kroppsbesiktning släpptes föraren, han är inte gripen eller anhållen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.