Företagen har brutit mot flera bestämmelser. Bilden är en genrebild och har inget att göra med företagen i artikeln. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Böter för transportföretag – slarvade med vilotider

Uppdaterad
Publicerad

Två åkeriföretag i Dalarna ska betala sanktionsavgifter till Transportstyrelsen på 53.000 respektive 93.000 kronor för att ha brutit mot förordningen om kör- och vilotider samt färdskrivare.

 -Det är faktiskt rätt låga summor. Det är sällan du kommer under 200.000 kronor, säger Patrick Magnusson, Regionschef för Sveriges åkeriföretag avdelning mitt som har 400 medlemmar.

– Det här är en jätteviktig fråga för oss. Jag pratar dagligdags med medlemmar som är förtvivlade och undrar hur de ska göra.

Åkeriföretagen som fått beslut om sanktionsavgifter på 53.000 och 93.000 kronor finns i Falun och Borlänge.

Överträdelserna handlar främst om för långa körtider, för liten dygnsvila, för liten veckovila och brist när det gäller registrering av uppgifter i färdskrivaren. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.