De manifesterar mot rasismen

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen genomförs en fredlig manifestation i Falun mot rasism liknande den som attackerades av högerextremister i Stockholmsförorten Kärrtorp för bara någon vecka sedan.

I vänsterns lokaler i Falun är det julstök av lite annorlunda typ. Det är förberedelser inför morgondagen då man ska sympatisera med dem som deltog i den manifestation i Kärrtorp som slutade med att 26 högeraktivister greps. En av dem som häktades är från Dalarna, en känd ledarfigur inom nynazistiska Svenska Motståndsrörelsen. Bakom morgondagens manifestation mot rasismen står Ung vänster och Vänsterns studentförbund.

– Vi tänker inte låta oss skrämmas till tystad eller stanna hemma för att vi är rädda, då låter man de ta mark och det är ingenting vi vill ha i samhället, säger Isa Olsander från Vänsterns studentförbund.

Manifestationen hålls på Stora torget i Falun klockan 14 på lördagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacken mot antirasister i Kärrtorp

Mer i ämnet