Foto: Hannes Forssell/SVT

Efter branden – nu invigs nya dansbanan i Venjan

Uppdaterad
Publicerad

När dansbanan i Venjan totalförstördes i en brand i oktober förra året var sorgen stor i byn. Under lördagen invigs den nya dansbanan i samband med byns egna nationaldag – Venjanskarnevalen.

Läs även: Dansbanan i Venjan totalförstörd – misstänkt mordbrand

Venjanskarnevalen anordnas av Venjans AIK och Venjans motorklubb och är en tradition som sträcker sig över 80 år tillbaka i tiden.  

Dalarna – Bränderna i Venjan

Dagen börjar med cruising, något som Kerstin och Stig Nilsson från Orsa verkar uppskatta.

– Tidigare kunde man ju se på långt håll att det var en Opel eller en PV. Nu för tiden ser de nästan likadana ut alla bilar, säger Stig Nilsson

– Jag lärde mig ju bilmärkena genom att titta på bilarna istället för logotypen som man kanske måste göra idag, säger Kerstin Nilsson, som tillsammans med maken gör sitt första besök på Venjanskarnevalen.

Men det som egentligen är speciellt med karnevalen i Venjan är de humoristiska ekipagen som drar fram genom byn. På vagnarna utspelar sig sketcher som baseras på händelser som skett under det senaste året, sen är det upp till publiken att rösta på bästa vagn.

Titta på ekipagen här: ”Det är en jätterolig tradition vi har”

Det bjuds även på barnparad och familjeföreställning och på lördagskvällen ska äntligen den nya dansbanan invigas med dans till bandet Finix.

Karnevalen i Venjan

13.00: Cruising innan karnevalståget

14.45: Karnevalståget startar och avslutas i venjansparken med prisutdelning runt 16.00.

21.00: Dans på nya dansbanan med bandet Finix

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Bränderna i Venjan

Mer i ämnet