Jimmy Fraser fick både fira jul och se på hockey i Sverige. Foto: Privat

Efter julfirandet: ”en oförglömlig upplevelse”

Uppdaterad
Publicerad

Kommer ni ihåg Jimmy Fraser, den hemlöse skotten som fick fira jul hos Annis Lindkvist i Sågmyra? Nu har han åkt hem men fick med sig oförglömliga minnen.

Det var när Annis Lindkvist och hennes syster besökte Edingburgh som de träffade Jimmy Fraser som satt utanför en pub och tiggde pengar.

De började prata och Annis fattade tycke för den hemlösa mannen – då bestämde hon sig för att bjuda hem honom till sin familj och fira jul.

– Det har varit jättekul. Det blev en oförglömlig upplevelse, säger Annis Lindkvist.

Fick följa med på hockey

Jimmy Fraser fick både fira jul och se på hockey i Sverige. Foto: Privat

Nu Jimmy åkt hem igen med fick uppleva en riktig jul med mat, familj, julklappar, tomte och gemenskap. Annis man tog dessutom med honom på  hockey på annandagen

– Han kom hem med en leksandhalsduk och en mössa och sa att det var det bästa inköpet han hade gjort, säger Annis Lindkvist.

Kommer tillbaka till påsk – för köttbullar

Nu planerar de för att Jimmy ska kunna komma och hälsa på igen, kanske redan till påsk.

– Mamma har lovat att göra älgköttbullar åt honom igen. Det var det godaste han hade ätit, säger Annis Lindkvist och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.