Foto: SVT

En person anhållen för Carl Larsson-bedrägeriet

Uppdaterad
Publicerad

Under söndags kväll anhölls en person misstänkt för att ha förskingrat flera miljoner från Carl Larsson-gården.

Mannen som anhållits är misstänkt på sannolika skäl för grov trolöshet mot huvudman vilket är den högre misstänkegraden.

– Personen har gjort vissa medgivanden, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid polisen till SVT Nyheter Dalarna.

Carl Larsson-bedrägeriet

Det var i helgen det uppdagades att Carl Larsson-gården i Sundborn utanför Falun blivit utsatt för ekonomiskt bedrägeri som påverkar gårdens drift allvarligt.

– Det handlar om miljoner. Exakt hur mycket kommer pengar som försvunnit på grund av det här brottet att klargöras under utredningen, säger Stefan Wickberg.

Stor del av omsättningen borta

– Vi hade ett ordinarie styrelsemöte och inför det så tog vi som vanligt fram ett ekonomiskt underlag och då upptäckte vi att det saknades pengar, berättar Oskar Nordström Skans som är ordförande för Släktföreningen som driver gården.

Carl Larsson-gården uppges omsätta cirka sju miljoner kronor på ett år och har cirka 35.000 besökare årligen. I nuläget finns ingen uppgift om att det ska finnas fler misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Carl Larsson-bedrägeriet

Mer i ämnet