Foto: Hannes Forssell/SVT

Man anhållen för mord i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades död på en gata i centrala Borlänge natten mot lördag.Två män greps senare under dagen och en av dem anhölls strax före lunchtid av åklagare. Den andre mannen släpptes senare på fri fot.

Det var förbipasserande som slog larm till polisen om att det låg en berusad person på gatan i området Hagalund i centrala Borlänge vid 00.58 natten mot lördag.

När polisen kom fram till platsen visade det sig att mannen var bragd om livet.

Misstänkt mord i Borlänge 2016

– Vi har inlett en förundersökning om misstänkt mord. Det är en man som är bragd om livet och vi har inte lyckats identifiera honom än, säger Sven-Bertil Björklund, vakthavande befäl Polisen i Dalarna till SVT Nyheter Dalarna.

En anhållen

Under lördagen greps två män av polisen, en av dem anhölls strax före lunchtid av åklagare. Mannen är anhållen på sannolika skäl och misstänkt för mord. Den andre mannen släpptes senare på fri fot ”då skäl för frihetsberövande inte längre finns”, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Den anhållne mannen kommer att höras under måndag förmiddag då försvarare kommit på plats.

I övrigt är myndigheten förtegen om händelsen.

– Förundersökningsledaren vill inte berätta så mycket mer med hänsyn till att man vill utreda vad som har hänt utan att påverka genom medierna, säger Robin Simonsson, informatör vid Åklagarmyndighetens presstjänst, till TT.

Läs också: 22-åring häktad på sannolika skäl misstänkt för mord

Polisen är på plats

Vad har ni gjort på platsen?

– Brottsplatsen är avspärrad och tekniker är på väg dit nu. Det har varit mycket jobb kring detta hela natten. Nu kommer vi knacka dörr i området, säger Sven-Bertil Björklund, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna till SVT Nyheter Dalarna.

Stort område avspärrat

– Det är ett stort område som är avspärrat. Mannen hittades vid korsningen Röda Vägen och Tägtvägen, säger SVT Nyheter Dalarnas reporter Hannes Forssell från platsen.

”Lugnt område”

Flera boende i området vaknar upp till nyheten om det misstänka mordet och beger sig till mordplatsen för att kolla vad som hänt.

– Det är fruktansvärt om det har hänt ett mord här. Det är ett lugnt område i övrigt, säger Emmy Nilsson som bor i området.

Vet du mer om händelsen? Är du på plats? Tipsa SVT Nyheter Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Borlänge 2016

Mer i ämnet