Foto: arkivbild

Flera sexofredanden på dansbandsveckan

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har hittills upprättat tre anmälningar om sexuella ofredanden i samband med Dansbandsveckan i Malung. I ett fall var den misstänkta förövaren en kvinna.

– Det var på en dansbana på lördagskvällen. Målsäganden, som är en man i övre medelåldern, dansade med kvinnan som då gjorde sig skyldig till ett sexuellt ofredande. Jag går inte in på exakt vad hon ska ha gjort, säger Stefan Wickberg, kommunikatör vid polisen i Bergslagen, till TT.

Mannen och kvinnan ska ha träffats i samband med arrangemanget, och hon beskrivs vara i 40-årsåldern. Hon har inte gripits och utredningen har redan lagts ner.

Polisen utreder ytterligare två misstänkta sexuella ofredanden.

– Jag har precis fått in dem. De ska inte ha skett på området utan i samhället efter dansen. I det ena fallet har vi fått in en anmälan och i det andra fallet har vi inte fått allting bekräftat än, säger Stefan Wickberg.

Stökigt natten mot fredag

Det har varit stökigt i Malung under natten mot fredag. Enligt vakthavande befäl på dalapolisen har de haft fullt upp med att ta hand om onyktra personer och slagsmål i samband med dansbandsveckan.

En person anhölls under natten misstänkt för stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.