Föraren åtalas för brandbilsolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Den man som körde brandbilen som åkte ner i en ravin utanför Smedjebacken förra sommaren, där två brandmän dog, åtalas nu för vållande till annans död.

Det var i juli 2012 som som två brandmän omkom och tre andra skadades när brandbil de åkte i under en utryckning körde av vägen, ner i en ravin, i Tolvsbo utanför Smedjebacken.

På onsdagen åtalades föraren av bilen vid Falu Tingsrätt, misstänkt för två fall av vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

Enligt åtalet ska föraren hållt en för hög hastighet genom en kurva med skymd sikt. Dessutom ska fordonet ha kommit för långt till vänster i vägbanan. På grund av detta upptäcktes ett mötande fordon för sent och därför var föraren tvungen att göra en hastig undanmanöver, vilket ska ha lett till att brandbilen gick av vägen och ner i ravinen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Brandmän i dödsolycka

Mer i ämnet