Freja knivskars i hagen

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste veckorna har flera anmälningar kommit in till Dalapolisen om hästar som har skadats i sina hagar under nätterna. Senast var det hästen Freja utanför Söderbärke som blev knivskuren.

– Jag märkte att det droppade blod och då förstod jag vad som hänt min häst, säger Sofia Eriksson som äger hästen Freja i Söderbärke.

8-åriga Freja har klarat sig förhållandevis bra efter att hon knivskars i underlivet natten mot måndagen. Men angreppet har satt sina spår hos många.

Dalarna – Knivskurna hästar

– Jag är på helspänn hela tiden och sover väldigt dåligt nu, säger Sofia.

I sociala medier sprids varningar bland hästägare och även en del uppgifter kring vem som kan vara skyldig har florerat. Något som polisen inte är nöjda med.

– Det känns inte riktigt bra när det börjar spekuleras i vem som är skyldig. Kom till oss med uppgifterna istället, så löser vi det här, säger Bo Eriksson.

Det som krävs för att någon ska kunna gripas är nu enligt polisen tydlig bevisning från platsen, gärna bilder på någon misstänkt, eller att någon grips på bar gärning.

– Det är svårt att få bevismaterial på platsen, så det är svårlösta fall. Kan man ta någon på bar gärning och meddela polisen på en gång så är det jättebra, säger Bo Eriksson.

Polisen tror att det är samma person som utfört knivskärningarna som anmälts från trakterna kring Ludvika och Smedjebacken.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Knivskurna hästar

Mer i ämnet