• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Häst från hopptävling slet sig – sprang mot stan

Uppdaterad
Publicerad

En häst som slet sig från Dalahoppet vid Lugnet skapade under torsdagen stor uppmärksamhet i Falun.

Det var när hästen Caleo hade tävlat klart som det blev något strul med karbinhaken på hästens grimma  och den blev ”fri”.

Samtidigt startade en traktor och då gav sig hästen iväg i full galopp mot Lugnetgymasiet där den mötte en något förvånad vaktmästare, som genast fattade vad som var på gång.

Dalarna – Blåljus

– Jag slängde mej i bilen och åkte upp till tävlingarna och fick med mig ryttaren och åkte sedan efter hästen, berättar vaktmästaren.

MISSA INTE: Följ med ryttarinnan Ebba upp i sadeln i detta tv-klipp

Byggjobbare fångade hästen

Den 1,80 meter höga hästen stack iväg ut på hårt trafikerade E16 och försvann sedan ner mot regementet och Norslund.

Där, vid Surbrunnsvägen i övre Norslund, var det några hantverkare som lyckades ta fast rymmaren.

Vid det laget var både polisen och en stor del av Falun engagerade i rymningen.

– Det var ens bästa vän som sprang iväg och man kan ju inte göra så mycket, jag kan ju inte springa lika snabbt, sa ryttarinnan Eline Snabb till SVT när Caleo hade fångats in med rep i övre Norslund alldeles vid Dalregementet.

För övrigt gjorde Caleo väldigt bra ifrån sig i själva tävlingen.

Läs även: Dalarnas största hästtävling

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet