”Hollywoodskylt behövs i Rättvik”

Uppdaterad
Publicerad

Nioåriga Linnéa som har lämnat in ett medborgarförslag om saken till kommunen.

Snilleblixten kom en kväll när Linnéa Bodeström-Eriksson var på väg hem till Rättvik från Mora med sin mormor.

– Jag såg den lysande skylten ”hotell” vid Lerdalshöjden och kom och tänka på när jag var i Hollywood. Det var då jag kom på att vi skulle ha en stor Rättviksskylt i slalombacken, förklarar hon.

Rättviksskylt

Ja den berömda Hollywoodskylten som Linnéa såg på sin familjesemester i USA härom året har etsat sig fast och visst finns det likheter mellan de två orterna. Både Rättvik och Hollywood är tex kuperat, men Rättvik saknar som sagt en snygg skylt. Sagt och gjort, tillsammans med sin mamma letade hon upp adressen till kommunen och skrev därefter ihop ett medborgarförslag. Hon vet precis vad skylten ska vara bra för:

– Det är för att de som kommer från Morahållet ska se vart de är på väg, berättar hon.

– Den ska ha stora bokstäver och den ska glittra eller lysa på kvällen.

På tisdag tas förslaget upp i kommunstyrelsen. I förarbetena till ärendet rekommenderas dock beslutsfattarna att avslå förslaget. man håller med om att det behövs någon form av skyltar i Rättvik, men att man bör satsa på digitala informationsskyltar vid infarterna istället för på Linnéas idé.

Men Linnéa tror ändå att politikerna kommer att gå på hennes linje:

– Jag tror att de kommer att säga ja. Det är ett sådant bra förslag, säger Linn.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rättviksskylt

Mer i ämnet