Foto: Bengterik Busk/SVT

Inbrottstjuvar stal för en miljon

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män åtalas vid Falu tingsrätt för grov stöld. Männen ska ha brutit sig in i en villa utanför Krylbo i somras och stulit saker till ett värde av en knapp miljon kronor. De ska dessutom ha tagit med sig tre fåglar och en hund.

Inbrottet upptäcktes av boende i villan som kom hem och upptäckte att altandörren var uppbruten. Inne i huset var det stökigt och att familjens tre fåglar samt hund och katt var försvunna. Katten återfanns senare men inga av de andra djuren.

Inbrottstjuvarna kunde identifieras efter att de blivit filmade av en övervakningskamera som var uppsatt vid huset. På övervakningsfilmen syns en bil stanna framför huset. De misstänkta männen spenderar sedan en dryg halvtimme och ska då ha fyllt bilen med saker från huset. 

Listan över stöldgods i åtalet är lång. Tjuvarna ska ha kommit över datorer, surfplattor, mobiltelefoner, spritflaskor, tv-spel, silverbestick och kontanter. Det totala värdet uppskattas till en knapp miljon.

Männen är mellan 19 och 24 år gamla. Samtliga förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.