Inga gratisbussar till Lugnet under skidspelen

Uppdaterad
Publicerad

De senaste åren har Dalatrafik stått för avgiftsfri busstrafik mellan Falu centrum och Lugnetområdet under skidspelen. Men i år blir det inga extrabussar.

– Det är den mänskliga faktorn som ligger bakom, vi har inte hunnit med allt och det här har helt enkelt fallit mellan stolarna, säger skidspelsgeneralen Jimmy Birklin.

När SVT Nyheter Dalarna pratade med Dalatrafik under torsdagen sade vice vd Bengt Benjaminsson att de i år inte hade fått någon förfrågan om extra bussar till Lugnetområdet. Jimmy Birklin menade att man kontaktat Dalatrafik men inte fått någon återkoppling.

Dalarna – Svenska skidspelen 2017

Nu står det klart att det inte blir några extrabussar.

– Det är som det är, vi har i alla fall rett ut det här nu och vi får ta nya tag nästa år, säger Jimmy Birklin.

Ordinarie bussar kommer att gå. Parkeringar för bil finns vid Högskolan Dalarna, vid Lugnets ordinarie parkering och det finns även extra parkeringsutrymmen mellan Lugnetparkeringen och riksvägen och upplogade parkeringsplatser på åkern efter vägen mot Skuggarvet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Svenska skidspelen 2017

Mer i ämnet