Jörgen Brink siktar på seger

Uppdaterad
Publicerad

På söndag smäller det. Då ska Jörgen Brink ta sin fjärde Vasaloppsseger har han tänkt. Gävledala träffade honom när han laddade upp med massage, mat och vallning i Harsa utanför Järvsö.

Det är mindre än en vecka kvar till årets Vasalopp och den trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink passar på att mjuka upp stela muskler med massage.

– Jag har ju tränat hårt nu i veckan. Vilodagarna försöker jag hålla heliga. Från och med i dag är det mer finputsning och träning mentalt, så jag är hungrig när jag kommer till Start på söndag i Sälen.

Gävledala Vasaloppet 2014

Han har siktet på segern och han gled över mållinjen som vinnare av vasaloppet både 2010, 2011 och 2012 , men inte 2013. Så i år ställer han sig i spåret med en bestämd känsla.

– Lite revanschlusta har man så klart.

Efter massagen blir det en stadig rotmos- och fläsklunch i ensamhet på Harsa skidcenter i Järvsö, dit han varje år återvänder för att ladda upp inför Vasaloppet. Vilodagen fortsätter med lite vallning och bland alla magiska vallor visar han skidorna med stort S, de skidor han åkt på vid sina vinnarlopp, men som han inte hade ifjol då han slutade fyra i Vasaloppet.

– Det är en kul grej att jag vunnit alla Vasalopp på de här skidorna. Det gör jag gärna om, skrattar Brink.

Så nu är det bara för Jörgen Brink att vänta in starten på söndag och se vilket skidpar det blir.

Och årets Vasalopp kan faktiskt bli Jörgen Brinks allra sista.

– Ja, vinner jag på söndag, så skulle det vara ett fint avslut, sluta i topp.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävledala Vasaloppet 2014

Mer i ämnet