Glädje på Riastugan efter julbordsmiss

Uppdaterad
Publicerad

Falu kommun meddelar idag att det uppmärksammade julbordet som ställdes in för gymnasielärarana i Falun ska skänkas till Riastugan.

Det var i tisdags som personalen på Faluns gymnasieskolor skulle bjudas på julbord. Julbordet ställdes dock in i sista stund, då en julklapp redan var inköpt för kommunens anställda. Det sammanlagda värdet av julklapparna skulle nämligen bli för stort.

Då julbordet inte kunde avbokas, blev kommunen ändå skyldig att betala de cirka 100 000 kronorna. Men istället för att kasta pengarna i sjön, går nu alltså pengarna till ett julbord för Riastugans besökare istället.

Julbordsmissen

– Jag vart glad naturligtvis, att man tänkter på oss, säger Ulf Linde som är föreståndare på Ria-stugan i Falun.

Skolchefen Jonatan Block är också glad att pengarna kommer till användning.

– Jag tycker att det känns bra att resurserna används till de personer i samhället som verkligen behöver det. Dalasalen och Falu kommun hade gärna gett mer om det hade funnits behov, säger skolchef Jonatan Block, i ett uttalande på kommunens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Julbordsmissen

Mer i ämnet