Skolledningen får kritik efter julbordsmissen

Uppdaterad
Publicerad

Vanessa Ebrahim (FP) riktar idag skarp kritik mot Faluns skolchef Jonatan Block efter missen med gymnasielärarnas julbord. Dock står andra ledmöter bakom skolchefen Jonatan Block.

– Jag tycker att man brister i arbetet när man gör såna här misstag och menar att man varit ouppmärksam som Jonatan Block säger. Det handlar om 100 000 kronor. Det är inget man kan ursäkta bort med att man vara ouppmärksam, säger Vanessa Ebrahim (FP), som är ledamot i Falu kommuns nya barn- och utbildningsnämnd.

Vanessa Ebrahim har via sin Facebook gått ut med hård kritik, inte bara mot skolchefen utan mot hela skolledningen. En kritik som Ebrahim, enligt Jessica Wide (S) ordförande i barn- och utbildningsnämnden, är ensam om bland ledamöterna.

Julbordsmissen

– Jag har fullt förtroende för Jonatan Block som skolchef. Jag har inte fått några signaler från några andra ledamöter att de skulle ha ett svikande förtroende för Block. Så vitt jag förstår det så är detta en enskild ledamot som agerat privat, säger Jessica Wide (S).

Trots att Vanessa Ebrahim är kritisk vill hon inte kräva skolchefens avgång.  

– Nej, det vill jag inte. Jag vill att han ska få chansen nu när vi har en ny barn- och utbildningsnämnd och att vi gemensamt gör något åt skolsituationen och kan locka lärare till våra gymnasier, vilket man faktiskt också har misslyckats med, med den ineffektiva skolledningen som finns, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Julbordsmissen

Mer i ämnet