Foto: SVT

Misstänkt människorov i Långshyttan

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i Långshyttan har anmälts försvunnen till dalapolisen. Enligt anmälan ska kvinnan ha varit försvunnen sedan mitten av mars och en förundersökning om misstänkt människorov har nu inletts.

Under helgen har kvinnans bostad i Långshyttan spärrats av och tekniker har undersökt platsen. Under måndagen kunde polisen inte kommentera fallet närmare, men under tisdagen skrev polisen ut på sin facebook-sida att man letade efter en kvinna.

– Vi kan inte utesluta att hon har utsatts för brott. Vi har inget konkret som pekar på det dock, men vi kan inte utesluta det heller, säger Stefan Dangardt som är polisens presstalesman i Dalarna.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

Efter att media berättat om den försvunna kvinnan har polisen fått in en hel del tips.

– Vi har fått rätt mycket respons och vi håller på att bearbeta det som kommit in nu, säger Stefan Dangardt på onsdagseftermiddagen.

Polisen vet inte om kvinnan frivilligt håller sig undan, men fortsätter nu med inre spaning.  De vill heller inte kommentera om de har hittat något i bostaden som skulle stärka misstanken om att kvinnan har blivit bortförd mot sin vilja.

Kvinnan ska vara född år 1986 och polisen uppmanar nu den som har uppgifter om kvinnan att kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

Mer i ämnet