Landslagsryttaren Emelie Nyreröd på hästen Manuel under helgens dressyrtävlingar i Falun. Foto: Linda Andersson

Landslagsryttare tävlar i Daladressyren

Uppdaterad
Publicerad

I år har Falu ridklubbs dressyrtävlingar för första gången en landslagsryttare bland de tävlande – Emilie Nyreröd. Hon vann på lördagen sin klass på hästen Manuel och tävlar även under söndagen.

– Vi är förstås jätteglada att en landslagsryttare är med på våra dressyrtävlingar för första gången, säger tävlingsledare Mimmi Wänn.

Anledningen till detta är att Emilie Nyreröd vill kvala in till tävlingar i Dressage Power Future Stars i Sweden International Horseshow på Friends arena i höst. Det gör hon genom att tävla i FEI Prix S:t Georges i Daladressyren, förklarar Mimmi Wänn.

– De tävlande som vill kvala in kan välja de två bästa av max sex deltävlingar. Så det är inte säkert att just de här tävlingarna blir de som kommer med, det återstår att se.

Bra resultat för flera Dalaryttare

Även ryttare från Dalarna har gjort bra ifrån sig på tävlingarna. Borlänge RS kom tvåa i lagtävlingen på lördagen och Linda Larsson från Leksands RK kom trea i FEI Intermédiaire. I medelsvår A1 kom AnnMarie Brus från Leksands RK trea och Jessica Boström från Falu RS fyra.

Alla resultat från tävlingarna hittar du här.

I år är också första gången som Falu Ridklubb arrangerar en Kür-tävling, där ryttarekipagen tävlar till egenvald musik.

Totalt är det runt 250 startande på de tre tävlingsdagarna 29-31 juli och det tävlas i 17 klasser från regional till nationell nivå. Det är femte året i rad som Falu Ridklubb arrangerar Daladressyren.

Börjar bli etablerade

– Vi började med tävlingarna för att vi tyckte att vi har en så pass bra anläggning att vi kan arrangera tävlingar på lite högre nivå. Och så kan vi utnyttja den medan ridskolehästarna är på bete på sommaren. Vi har breddat tävlingarna och nu börjar de bli populära och lockar deltagare ganska långt ifrån. Det tog ett tag men nu börjar tävlingarna bli etablerade, säger Mimmi Wänn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.