Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man vågar ta kontakt med andra personer” – hör vilken betydelse i livet som e-sporten har haft för Lars Axelsson i Insjön Gaming Club. Foto: Anton Ånell/SVT

Lars i Insjön om e-sportens betydelse: ”Det är vänskap”

Uppdaterad
Publicerad

Lars Axelsson är styrelsemedlem i Insjön Gaming Club och har varit gamer sedan han var ungdom. Han tror att fler organiserade e-sportlag kan hjälpa fler ungdomar att hitta till gemenskapen som för honom är central till e-sporten.

– Gemenskapen är det viktigaste. Det ligger väldigt varmt inom mig, säger Lars Axelsson.

I våras blev Svenska e-sportförbundet officiellt medlem i Riksidrottsförbundet, och nu vill förbundet expandera antalet föreningar. För medlemmar i Insjön Gaming Club betyder erkännandet av e-sporten mycket.

”Nuförtiden kan vi spela med barnen”

Medlem i föreningen är också Per Wolf, som varit engagerad i e-sporten på olika sätt sedan över 20 år tillbaka. Även hans barn är medlemmar i Insjön Gaming Club.

– När det öppnade gick vi hit i gemensam trupp och skrev upp oss. Jag och mina vänner som spelade tillsammans under gymnasietiden spelar ju fortfarande och nuförtiden kan vi spela med våra barn, säger Peter Wolf.

”Fanns bara i de bortersta drömmarna”

Under sina 20 år som engagerad har Per Wolf bland annat varit chefredaktör för ett av Sveriges största counterstrikeforum och föreläst om e-sport i London.

– Att ens kunna drömma om att e-sporten kunde bli det den är idag, det fanns bara i de bortersta drömmarna.

I klippet: Hör Lars Axelsson från Insjön Gaming Club om vad e-sporten har betytt för honom genom livet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.