Foto: Gary Walter

Marica Renheim första kvinna vid Clash of Nations

Uppdaterad
Publicerad

Framgångsrika skotercrossföraren Marica Renheim från Lima i Västerdalarna ställer upp i skotercross vid Clash of Nations. Därmed blir hon första kvinna i tävlingen.

– Det ska bli grymt roligt att för första gången få äntra banan på Clash. Det är något jag har velat prova på i många år och förhoppningsvis kan jag ge några av killarna en match. Jag är taggad för en fartfylld racehelg! säger Marica Renheim till Clash of Nations

Enligt tävlingsledningen har inga kvinnor ställt upp tidigare på grund av den tekniskt svåra skotercrossbanan med dess stora hopp. Men från Clash of nation säger man att Marica har visat att hon har kapacitet att hävda sig både på banan och mot det manliga motståndet.

Marica Renheim kommer under torsdagen tillbaka från USA där hon utklassat allt motstånd genom att vinna åtta av åtta möjliga segrar och kan nu kalla sig PRO Am Women Champ 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – skotercross

Mer i ämnet