Foto: Polisen Dalarna

Mjuk och gullig polispraktikant

Uppdaterad
Publicerad

En nallebjörn från Uppsala har praktiserat hos polisen i Dalarna. Mjukisdjuret som skickades av en skolklass hamnade bland annat mitt i en kopplerihärva.

Det är inte alla nallebjörnar som får möjlighet att prova på polisarbetet. Det är inte heller alla poliser som någon gång får ha med sig en nalle som praktikant. Men hos polisen i Dalarna har en nallebjörn varit på besök och lärt sig mer om polisarbetet.

Skolklass ligger bakom

Det är en skolklass vid Östra Stenhagenskolan i Uppsala som ligger bakom den ovanliga polispraktikanten. Klassen har skickat ut nallebjörnen med syfte att hen ska upptäcka världen. På nallen finns en lapp med information om att den ska resa runt på olika platser och att de som får besök av nallen ska dokumentera det och skicka mail till klassen och berätta om björnens äventyr.

Kom med buss från Norrland

Nallebjörnen kom till Polisen i Älvdalen med buss från Norrland. Polisen Dalarna skriver på sin Facebook-sida att nallen under sin praktikperiod bland annat fått åka polisbil och att den fått vara med och reda ut en kopplerihärva. Efter besöket ska nallen ha åkt med kvällspatrullen för att sedan lämnas vidare för nya äventyr.

Foto: Polisen Dalarna

Väckte intresse för polisarbete

Barnen i skolklassen ska enligt polisen ha blivit så nyfikna på polisens arbete efter nallens besök att det nu planeras ett besök där kvarterspolisen ska berätta mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.