Foto: Patrik Qvicker/SVT

Ny anlagd brand i Venjan

Uppdaterad
Publicerad

På lördagskvällen brann det i en slogbod ner vid Majtjärn i Venjan. Polisen misstänker att branden är anlagd, och utesluter inte att det kan finnas ett samband till fredagens anlagda brand i Venjansparken där dansbanan brann ner.

Det var vid 21:02 som larmat gick att det brann i en slogbod längs Studentvägen vid Matjärn i Venjan utanför Mora. Brandstyrkan från Venjan kunde släcka branden och polisen misstänker att den är anlagd.

– Det är misstänkt anlagt och det är rubricerat som skadegörelse, säger Johan Wennström, vakthavande befäl vid dalapolisen.

Dalarna – Bränderna i Venjan

Ser ni någon koppling till fredagens misstänkta mordbrand och de anlagda bränderna i somras i Venjan?

– Vi tittar på alla möjligheter när det gäller bränderna uppe i Venjan-området. Man kan ju konstatera att det är många bränder utan förklaring på ett ganska begränsat område, säger Wennström.

Informationsträff

Eftersom att det varit flera bränder på kort tid utan naturlig förklaring så kommer Mora brandkår att ordna en informationsträff för de som är oroliga.

– Under veckan hoppas brandkåren kunna genomföra en informationsträff i Venjan tillsammans med polisen för att svara på frågor och skapa trygghet, säger Johan Szymanski, räddningschef i Mora kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Bränderna i Venjan

Mer i ämnet