Foto: Arkivbild/SVT

Ny överdos av Spice

Uppdaterad
Publicerad

Vid 23-tiden på torsdagskvällen fördes en 30-årig kvinna till akuten på Gävle sjukhus. Kvinnan misstänks ha överdoserat drogen Spice och vårdas nu på sjukhuset för lindriga skador.

Polis och ambulans larmades till en lägenhet på Norra Köpmangatan i Gävle sent i går kväll. I lägenheten påträffade de en 30-årig kvinna som var medvetslös troligtvis efter att hon har rökt Spice. Kvinnan fick föras akut till Gävle sjukhus där hon nu vårdas för lindriga skador.

Kända av polisen

I lägenheten fanns också kvinnans sambo, en 36-årig man, som också var påverkad av narkotika och han fick omhändertas av polisen. Enligt Polisen uppgav sambon att de båda hade rökt Spice. Paret är kända av Polisen sen tidigare och det har då handlat om drogrelaterade brott. Mannen och kvinnan misstänks nu för narkotikabrott.

Dalarna – Ungdrog

Drogen Spice har fått fäste i Gävle och på knappt två veckor har det inträffat nio fall där det misstänks att personer har överdoserat drogen och blivit förda till sjukhus.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Ungdrog

Mer i ämnet