Landstinget Dalarna planerar nytt sparpaket

Uppdaterad
Publicerad

Landstingets tjänstemän jobbar nu med ett nytt sparpaket – som ska minska de årliga kostnaderna med ytterligare 80 miljoner kronor.

Landstinget Dalarna planerar att kapa sina kostnader med ytterligare ca 80 miljoner kronor om året, erfar Svt Nyheter Dalarna. Hur det ska gå till går det inte att få några klara besked om idag och oppositionen är inte informerade.

–  Vi är inte inblandade i det här sparförslaget. Det blir väl en överraskning så småning om, säger moderaternas opositionsråd Christer Carlsson.

Landstingsledningen har fått kritik av revisorerna för avtagande fart i de besparingar som ska minska landstingets kostnader med 700 miljoner mellan 2015 och 2019. För fjolåret blev besparingarna mindre än beräknat, enligt revisorerna.

– Pluset som visas i budgeten beror ju inte på själva effektiviseringarna utan på att man inte har tillräckligt med personal i verksamheten, säger Christer Carlsson (M)

– Det fattas 250-300 tjänster, det är klart att det blir en kostnadsminskning då.

LÄS ÄVEN: Gunnar Barke (S) tycker besparingsarbetet fungerar bra

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.