Jan Bohman (S) beklagar att det än en gång hakat upp sig med ridhusfrågan: ”Vi har gjort åtskilliga försök att lösa det här”. Foto: SVT

Nytt trassel i ridhusfrågan i Borlänge – ”Borde ha kommit i mål för länge sen”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan 2010 har planerna på ett kommunalt ridhus i Borlänge diskuterats och historien har upprepat sig gång på gång – när det ser ut att vara klart så blir det ett rejält ett magplask och allt får tas om ifrån början. Så ser det ut att bli återigen.

I höstas verkade det klart att kommunen skulle ta över den befintliga anläggningen i Lerbäcken, men enligt kommunen visar det sig att ridklubbarna inte stödjer den idén helhjärtat.

Enligt kommunalrådet Jan Bohman (S) har tankarna på ett nytt ridhus någonstans i närheten av Romme travbana fallit eftersom det visat sig bli för dyrt. Kommunen tänker låta ridklubbarna hyra in sig men då måste man också anpassa kostnaden för anläggningen så att ridklubbarna verkligen har råd.

Sikte på befintliga anläggningen

Istället öppnade sig en möjlighet för kommunen att ta över den befintliga anläggning i Lerbäcken, vilket skulle sänka kostnaden.

– Vi ska ha ett nytt möte med ridklubbarna inom kort för att höra vad de tycker är problemet med Lerbäcken, säger Jan Bohman, som beklagar att det återigen hakat upp sig i ridhusfrågan.

Hör om möjligheterna att lösa ridhusfrågan i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.