Foto: SVT

Borlänge kommun bygger ridhus

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan Borlänge till slut få det ridhus som länge lovats. I september väntas kommunfullmäktige ta beslutet.

– Borlänge behöver ett ridhus och det är glädjande att vi, efter många års arbete, kan presentera en lösning så att barn och unga inom ridsporten får bra möjligheter att utöva sin verksamhet, säger Ola Brossberg (S), fritidsnämndens ordförande. 

Kommunen har valt att själva bygga och vara ägare till ridhuset. Tidigare har storslagna planer om ett bygga ett av Sveriges största ridhus presenterats, något som aldrig blev av.

Det ridhus som kommunen nu vill bygga kommer att resas söder om Romme travbana och vara godkänt för tävling och ridsport. Det planeras även byggas stall, hagar, ridbana, gödselplatta, foderutrymme och sadelkammare.

Bygget beräknas kosta 30 miljoner kronor och ska stå klart under 2017 om inget förutsett händer. Ridhuset byggs på gammal kulturmark vilket kan vara känsligt ur ett arkeologiskt perspektiv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.