Ovisst om VM går med vinst

Uppdaterad
Publicerad

Trots att biljettförsäljningen överträffat förväntningarna och att mer än 200 000 biljetter hittills är sålda så är det ovisst hur ekonomin kommer att sluta för VM-bolaget som står för arrangemangen.

VD för Falun2015 som är bolagets egentliga namn, Sven von Holst, säger att hans tips är att det kommer att gå plus minus noll. Falu kommun är en av bolagets större ägare och får två tredjedelar av en eventuell vinst. Men oavsett hur det blir med det är det kommunen som betalat den gjorda moderniseringen av hoppbackarna på 180 miljoner kronor.

Vill sälja hoppbackarna

Vänsterpartiet vill att kommunen ska försöka sälja hoppbackarna och säger nu att man i kommunfullmäktige kommer att upprepa sin motion om hoppbacksförsäljning. Vänsterpartiets gruppledare Patrik Andersson säger att man inte vill sälja till vilket pris som helst, men att det kan finnas någon med gott om pengar som gillar backhoppning och som kan vara en tänkbar köpare.

Dalarna – VM i Falun

– Det är ingen kommunal angelägenhet att äga hoppbackar, säger Andersson som tror att en privat ägare skulle kunna hålla backarna i skick till eventuella framtida VM i Falun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – VM i Falun

Mer i ämnet