Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör räddningsledaren om räddningsinsatsen i Sälen, som pågick på söndagen. På tisdagen meddelade polisen att mannen avlidit. Foto: Sofie Lind/SVT

Man begravdes under snömassa i Sälen – dog av skadorna

Uppdaterad
Publicerad

En räddningsinsats pågick i Sälen under söndagsmorgonen efter att en man begravts under en snömassa. Mannen fördes till sjukhus med helikopter efter att ha grävts fram av räddningstjänsten. På tisdagen meddelade polisen att han dött av skadorna.

– Det rör sig om en väldigt tragisk olycka och det finns ingen misstanke om brott. Det kommer att ske en rättsmedicinsk undersökning som ren rutin, säger polisens presstalesperson Sophia Jiglind på tisdagsmorgonen.

Larmet inkom till polisen klockan 08.04 på söndagen efter att en man i 45-årsåldern som stod och skottade snö på taket till en stuga i Lindvallen i Sälen, hamnat under snön och klämts fast.

– Vi tror att snön har rasat och fått med sig mannen. Han ska ha hamnat under nästan tre meter snö, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisen.

Fördes till sjukhus med helikopter

Mannen grävdes fram och fördes till sjukhus med helikopter som larmades från Norge, enligt räddningsregion Bergslagen.

Enligt Region Dalarna fördes mannen till sjukhus i Norge, där han sedan avled.

– Det tog mer än 30 minuter att gräva fram honom, säger Lars Hedelin.

På tisdagen meddelade polisen att mannen dött av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.