Foto: SVT

Ytterligare ett dödsfall i arresten utreds på nytt

Uppdaterad
Publicerad

Under en period på ett och ett halvt år har totalt fyra personer dött när de har suttit i polisarrest i Dalarna. Nu utreder polisen två dödsfall på nytt.

Tidigare har polisen börjat utreda dödsfallet av Marie Karlsson som dog i arresten. Nu tar åklagaren Lena Kastlund upp dödsfallet med en 25-årig kvinna.

– Det har kommit in vissa nya uppgifter som gör att jag återupptar förundersökningen, säger Lena Kastlund till SVT Nyheter Dalarna.

Dalarna – Arrestdöd

Vad är det för nya uppgifter?

– Jag vill inte gå in på uppgifterna i detalj. Det är en person som har ringt till mig och berättat om att det finns nya vittnen att höra, säger Lena Kastlund.

Läs även: Anhörig överklagar nedlagd undersökning

En åklagare som själv lagt ned en förundersökning kan om det kommit in nya intressanta uppgifter själv välja att återuppta förundersökningen.

– Vi vill alltid försöka ta reda på vad som har hänt. Får man kännedom om något som kan vara intresse vill vi utreda det. Det händer ibland och det är inte ovanligt, säger Lena Kastlund.

Den 25-åriga kvinnan greps för ett brott och togs till polisens arrest. Morgonen efter hittades hon död i sin cell. Det konstaterades att hon dött av en överdos och att hon lyckats få med sig droger in i cellen.

Handlar de nya förhören om kvinnan visiterades eller inte?

– Jag vill inte gå in i detaljer men hela ärendet har gällt om det har skett en ordentlig visitation eller inte, Säger Lena Kastlund.

Läs även: Flera brister när fyra dog i arrest

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Arrestdöd

Mer i ämnet