Foto: SVT

Sökandet fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

27-årige mannen från Söderhamn är fortfarande försvunnen. Polisen och Missing People deltar i sökandet.

En stor polisinsats pågick under måndagen, väster om Mohed utanför Söderhamn, för att hitta en 27-årig man som varit försvunnen sedan i söndags.

Mannen lämnade ett hus i Kilbo utanför Mohed där han skulle övernatta efter en fest natten till söndagen. När kompisarna vaknade var 27-åringen borta. Polisen sökte efter honom under söndagen, i går fortsatte sökandet med hundpatrull och senare hjälpte även Missing People till.

27-åringens försvinnande vid Mohed

Hundpatruller sökte

Under måndagsförmiddagen fanns fyra hundpatruller på den plats där den 27-årige mannen senast sågs. Det var under söndagen som hans kompisar upptäckte att han inte fanns kvar i det hus där de alla hade övernattat. Huset ligger långt ut i skogen och det är ett stort område som polisen nu scannar av. Under eftermiddagen utökades personalstyrkan och två helikoptrar har tagits in i sökandet.

– Vi har en person som just nu sätter upp söksektorer. Vart det är mest troligt att han kan befinna sig. Vart ska vi börja söka. Det  här går enligt en speciell metod där man gör en bedömning över vad som är mest troligt att vi kan hitta honom och där sätter vi också in våra hundpatruller och helikoptrar. Hittar vi inget så utökar vi sökområdet och då kan andra sökmetoder bli aktuella.

Polisen har satt upp en tillfällig sambandscentral på Moheds bygdegård och jobbar förutsättningslöst. I nuläget finns inga misstankar om något brott. Man har pejlat 27-åringens mobil och den ska ha varit aktiv under söndagen i samma område som han försvann ifrån. En hel del frivilliga har också sökt sig till området för att delta i letandet.

Missing People anslöt med 200

Under dagen har Missing People anslutit till sökandet och i går kväll hade enligt polisen cirka 200 personer samlats för att söka efter 27-åringen. Spaningarna har hittills inte gett något resultat men beräknas fortsätta under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

27-åringens försvinnande vid Mohed

Mer i ämnet