Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Brynäs sportchef Johan Alcén tänker om vad året i allsvenskan har inneburit och vad som krävs för att etablera sig i SHL. Foto: SVT

Brynäs sportchef: ”Det var nyttigt med nedflyttningen”

Uppdaterad
Publicerad

Visst har det firats en del efter Brynäs återkomst till högsta hockeyligan. Men för Brynäs sportchef är arbetet långt ifrån över. Och han vet vad det innebär att spela avgörande ishockeymatcher för ett lag som betyder så mycket för många.

Så sent som för tre år sedan var Johan Alcén själv med på isen när laget efter en minst sagt svajig säsong precis klarade sig kvar i SHL. Efter det gick Alcén in i rollen som Brynäs sportchef. Och avslutningen av förra säsongen blev tung och slutade med en historisk degradering till Hockeyallsvenskan.

Nyttigt med ett år i Hockeyallsvenskan

Men Alcén tror ändå att säsongen i andraligan trots allt kan ha inneburit något bra:

– Vi var tvungna att ta andra frågor i stället för att tro att om det bara kom in en ny back, tränare eller center så skulle det lösa sig, säger Johan Alcén.

Stort stöd av supportrar

Han är också tacksam över supportrarnas engagemang och menar att stödet för laget har märkts av även på bortamatcher runt om i landet. Och nu kan han se tillbaka på en säsong där Brynäs IF lyckats med sin målsättning.

– Fantastiskt! Jag är stolt över vad vi gjorde tillsammans.

Handen på hjärtat har du nånsin tvekat på att ni skulle lyckas?

– Nej!

I klippet berättar Johan Alcén också vad han tror krävs för att Brynäs ska lyckas i SHL

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.