”Det har blivit en succé”

Uppdaterad
Publicerad

I dag avslutas Gävle Pride, men arrangemanget återkommer förmodligen nästa år.

I dag hade lugnet åter lagt sig över Gävle efter lördagens pridetåg och festligheter. Men även om det inte syntes lika mycket som under gårdagen pågick det aktiviteter även under Gävle Prides avslutande dag. På programmet stod bland annat gudstjänst och föreläsning om HIV. Och Emelie Lundin som representerar studieförbundet Vuxenskolan och sitter i arbetsgruppen som förberett festivalen är väldigt glad och nöjd.

– Det känns helt fantastiskt, det har blivit en succé! Så många människor som slutit upp... Det kändes som att Gävle var redo för det här och det är många som vill vara med och lyfta de här frågorna.

Gävle Pride

I går sken solen över pridetåget och åtskilliga Gävlebor hade lockats ut för att titta på. I tåget deltog tusentals personer från en mängd olika organisationer för att manifestera festivalens budskap. Emelie Lundin räknar med att evenemanget kommer tillbaka nästa år och menar att den förening för föreningar som bildats inför Gävle Pride ska underlätta det.

– Ja, vi har ju bildat en förening för att det ska finnas en plattform och infrastruktur för organisationer som vill vara med, så vi hoppas att fler vill haka på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävle Pride

Mer i ämnet