Foto: TT

Eklund får inte behålla skadeståndspengar

Uppdaterad
Publicerad

Den livstidsdömde Anders Eklund får inte behålla skadeståndspengarna han fick efter en misshandel på anstalten. Tingsrätten går på Kronofogdens linje och menar att det var rätt att utmäta 28.000 kronor från Eklunds konto.

Det var efter att den livstidsdömde Anders Eklund misshandlades av två medfångar 2014 som han beviljades ersättning på 20.000 kronor för sina skador.

Eklund har en skuld på över 1,2 miljoner kronor till samhället, varav 500.000 kronor till Brottsoffermyndigheten. Trots detta fick han behålla ersättningen efter misshandeln.

Englas mamma tipsade Kronofogden

Men efter att Carina Höglund, mamma till Engla Höglund som Eklund mördade 2008, tipsat Kronofogden om att Eklund fått pengar beslagtog Kronofogden 28.000 kronor från hans konto.

Något som Anders Eklund i sin tur överklagade och menade att han behövde pengarna själv, något Expressen var först med att berätta.

”Känns bra att mördare inte har en gräddfil”

Men nu har Skaraborgs tingsrätt avslagit Eklunds överklagan och menar att Kronofogden hade rätt att ta pengarna, skriver Expressen.

”Det känns bra att mördare inte har en gräddfil, det ökar förtroendet för rättsväsendet”, skriver mordoffret Englas mamma Carina Höglund i ett sms till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.