Eva Lindberg(S) tycker det är tråkigt att Storregionen ser ut att inte bli verklighet. Foto: SVT

Eva Lindberg om hotet mot storregionen

Uppdaterad
Publicerad

Förhandlingarna om nya storregioner har havererat efter att Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet nu hoppat av.

”Jag tycker det är väldigt tråkigt”, säger Eva Lindberg(S), regionstyrelsens ordförande.

Som SVT Nyheter tidigare har berättat har Moderaterna redan hoppat av förhandlingarna om bildandet av nya storregioner. På torsdagen kom uppgifter om att även Centerpartiet och Kristdemokraterna gör det.

För Gävleborgs del innebär det att planerna på att ingå i en större Svealandsregion ser ut att falla.

Regionstyrelsens ordförande Eva Lindberg har även hon nåtts av mediauppgifterna när SVT Nyheter Gävleborg når henne för en kommentar.

– Jag vet inte mer än så men väntar på mer detaljerad information från mitt parti. Jag tycker det är väldigt tråkigt, säger hon.

– Vi hade kommit långt i diskussionerna men finns det inte tillräckligt med partier som vill ställa upp på mer jämlikt Sverige så går det inte. Nu får vi acceptera att andra län fortsätter vara större och starkare och att vi får klara oss själva. Det blir tufft framöver, vi får fortsätta att köpa specialistvård från andra. Men oavsett måste vi hitta andra former för samarbeten, säger Eva Lindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.