Foto: SVT

”Jag är alldeles skakis invärtes”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndag förmiddag stängdes även förskolan, Apollogården, bredvid Friskolan Lyftet. Oroliga anhöriga hämtade hem de barn som lämnats tidigare på morgonen.

Enligt SVT:s reporter på platsen var det en strid ström av föräldrar samt mor- och farföräldrar som kom och hämtade förskolebarn på måndag förmiddag.

Se två intervjuer  i bildspelet här ovan!

– Jätteotrevligt! Sanslöst att det ska hända hos oss. Det är tråkigt att det ska drabba barnen. De här småbarnen har inte gjort någonting. Det är tråkigt att det ska spridas på detta vis. Jätteotäckt, säger Monica Smedberg, mormor.

En del säger att de ser allvarligt på hotet, men att de samtidigt tror att det bara är någon ung person som har gjort det här på skoj.

– Det var lugnt här nu. Folk reagerar inte så mycket, men många kanske inte tar det på allvar. Men man blir orolig ändå, säger Johnny Haraldsson, morfar.

För mer uppföljning om hotet mot skolan – följ utvecklingen på SVT Nyheter Gävleborgs webb och nyhetssändningar i kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.