Foto: Marcus Melin

Förvaltningshusets framtid ska avgöras – här är förslagen

Uppdaterad
Publicerad

Det preliminära datumet för att färdigställa entréplanet i förvaltningshuset i Ljusdal efter den anlagda branden är den 1 oktober – ett år och en dag efter branden. Kommunstyrelsen tar upp byggfrågan på sitt möte den 4 februari.

Det finns två förslag som har varit uppe i kommunstyrelsens samhällsutvecklingsutskott. Det ena förslaget går ut på att återställa det som skadats helt och hållet. Det andra förslaget har mer öppna ytor för innetorg och cafeteria men också fler små kontorsrum. Det skriver Ljusdals kommun i ett pressmeddelande.

Samtidigt så har en grupp kulturarbetare från trakten kommit med ett än mer omfattande förslag där sammanträdeslokalen Ljusdalssalen och entrésidan öppnas upp mot en uteplats mot Riotorget.

Misstänks för anlagda bränder i Ljusdal

”En möjlighet som inte kommer tillbaka”

Karin Hultman, som skrivit medborgarförslag om fler öppna ytor i Förvaltningshuset, berättade om sina och andras idéer för kommunfullmäktige på måndagskvällen.

– När Förvaltningshuset måste byggas om innebär det en möjlighet som sedan inte kommer tillbaka, säger Karin Hultman i pressmeddelandet.

Merkostnader för kommunen

Försäkringen täcker det mesta av kostnaderna efter branden. Men kommunen får trots det en del merkostnader även om det i dag är osäkert hur mycket. En av orsakerna är att man inte beslutat om eventuella förändringar ännu.

Kommunstyrelsens förste vice ordförande Yvonne Oscarsson (V) sa, enligt pressmeddelandet, i fullmäktige att det kan innebära problem och fördyringar att riva bärande väggar till Ljusdalssalen och göra andra förändringar. Samtidigt behöver beslutet inte növändigtvis tas med utgångspunkt i förslagen som kommunstyrelsen får den 4 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänks för anlagda bränder i Ljusdal

Mer i ämnet