Foto: TT/SVT Design

Grovt misshandlad – polisen söker vittnen

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har häktats misstänkta för grov misshandel efter att en person fått stickskador och förlorat mycket blod.

Fem personer har häktats misstänkta för en grov misshandel som ägde rum i Sandviken natten till den 16 oktober.

Männen, som är i åldrarna 24 till 38 år, misstänks för att ha misshandlat en 26-årig man i en lägenhet i Sandviken. Han ska bland annat ha fått stickskador.

Männen ska sedan ha tvingat med den svårt skadade mannen till en närliggande skola. Där fortsatte misshandeln på skolgården. Offret ska också ha blivit bestulen på sina tillhörigheter vid misshandeln.

Efter misshandeln har 26-åringen bankat på fönsterrutorna på Björksätraskolan för att larmet skulle gå igång i avsikt för att påkalla uppmärksamhet.

Fick svåra skador

Nu söker polisen vittnen till den grova misshandeln. Brottsoffret ska ha fått svåra skador vid misshandeln och bland annat förlorat mycket blod.

Vad är det som ligger bakom misshandeln?

– Målsägande har presenterat en teori om vad han tror ligger bakom. För honom kom detta mycket överraskande och han har försökt hitta en anledning, men vi bedömer inte den förklaringen som särskilt trolig, säger Lars Göransson, chefsåklagare.

Vad kan du säga om motivet?

– Vi har en egen teori, men den vill jag inte presentera ännu, säger Lars Göransson, chefsåklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.