Hårdrockhelg i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen mötte publiken bl a det polska Behemoth som spelar extremt ond musik och Bombus från Göteborg som spelar tung svängig rock.

Bombus  popularitet har växt och de har nämnts i många olika sammanhang som ett band på uppgång i metalsverige. Jonas Rydbergs svängiga basgångar ger ett melodiskt intryck, samtidigt som sångaren Feffes rispiga sång får en att tänka på Lemmy.

Deras debutalbum, som släpptes 2010, togs emot väl och hamnade på Swedish review charts 2010.  ”The Poet And The Parrot” är deras nästa platta som kommer att släppas i slutet av augusti.

Gävleborg – Getaway Rock

Behemoth

Sedan Behemoth började spela 1991 har bandet hunnit skapa en stor skara fans under många resor till scandinavien. Den extremt tunga, teatrala musiken attraherar uppenbarligen många hårdrockare, trots att de inte släppt ett album sedan 1999.

Sångaren Nergal eller Adam Darski som han heter igentligen är utbildad museiintendent- men nyligen genomgick han en benmärkstransplantation för leukemi som påverkade honom enormt.

Behemoth skruvar fortfarande på nästa skiva. Satanica, som den ska heta, släpps i början av nästa år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Getaway Rock

Mer i ämnet