Hovrätten i Sundsvall gör platssyn i Gävle i rättegången om Östermordet. Foto: SVT

Hovrätten besökte platsen för Östermordet

Uppdaterad
Publicerad

Just nu prövar hovrätten i Sundsvall det så kallade Östermordet i Gävle där en 32-åring knivskars till döds, och där en 34-åring dömts till 18 års fängelse. I dag har var hovrätten på plats i Gävle och gjorde en platssyn.

Det var i oktober förra året som 32-åringen knivskars till döds på Öster i Gävle. I tingsrätten dömdes en 34-åring, som var bekant med offret, till 18 års fängelse – en dom som både åklagare och försvar har överklagat och vill få ändrad till livstid respektive friande dom.

På torsdagen gjorde hovrätten platssyn, det vill säga att man lämnar rättssalen och gör ett besök.

Gävleborg – Mord på Öster

Flera platser

Åklagare Anna-Charlotte Bålman berättar:

– Vi har gjort syn på flera platser i dag, men nu är vi på själva brottplatsen. Vi gör det här för att hovrätten ska få ett bättre bedömningsunderlag när man ska titta på fallet igen.

Hoppas du att det ska komma fram något nytt?

– Jag tycker ju att det kom fram så mycket i tingsrätten och att de gjorde en riktigt bedömning i skuldfrågan, så något nytt tror jag inte på. 

Vad händer härnäst?

– Nu fortsätter rättegången i Sundsvall, säger Anna-Charlotte Bålman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Mord på Öster

Mer i ämnet