Foto: TT

”Jag vill vinna!”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll har Gävleprofilen Rolf Lassgård chansen att vinna sin andra guldbagge för sin huvudroll i En man som heter Ove. Vi träffade honom på Filmstaden i Gävle.

–  Man får tacka för en riktigt bra film!

Biobesökarna på Filmstaden i Gävle överraskas av att möta huvudrollsinnehavaren själv när de lämnar salongen medan slutmusiken till En man som heter Ove tonar ut. Någon passar spontant på att ge Rolf Lassgård en kram innan vi går in i salongen för en intervju.

Filmen har setts av över en miljon människor och Ove går för utsålda hus, inte bara här i Gävle utan i hela landet. Den har setts av fler än senaste Star Warsfilmen.

– Ja Oves Saab slår Luke Skywalkers rymdskepp, säger Rolf Lassgård och skrattar hjärtligt. Han är glatt överraskad över filmens framgångar.

– Vi trodde väldigt mycket på filmen men att det skulle skena iväg så här....

Drömroll

Rolf Lassgård har tidigare vunnit en guldbagge för sin huvudroll i Min store tjocke far och nu har han alltså chansen igen med filmen om den grinige gubben Ove.

– Rollen har varit nånting speciellt för mig. Det finns ett antal roller som man, om man tittar bakåt, kan säga har blivit drömroller och som har betytt väldigt mycket och Ove är i högsta grad en sådan. Därför vill jag vinna! 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.