Körde i diket med bilen full av stöldgods – döms

Uppdaterad
Publicerad

Mannen slog sin flickvän med ett skohorn, körde av vägen med bilen full av stöldgods och hotade att slita ordningsvakter på en nattklubb i stycken. Nu döms han – och slipper fängelse.

Det var i februari som mannen blev smått vansinnig vid entrén till en nattklubb i Bollnäs. När vakterna ville se flickvännens legitimation så blev han upprörd. Enligt vakterna så pekade mannen på var och en av dom och uttalade att han skulle ”slita dom i stycken” eller ”plocka dom”.

Eftersom mannen var så pass alkoholpåverkad vid händelsen att han varken kunde erkänna eller förneka så menar tingsrätten att det inte finns några skäl att ifrågasätta vakternas uppgifter.

Körde i diket med stöldgods i bilen

Drygt två månader senare var det dags igen. Den här gången var det flickvännen som utsattes för brott, då han slog han henne på skinkan med ett skohorn så hårt att hon fick ett rött märke.

Dagen därpå fortsatte mannen, mycket berusad av sprit, sin brottsliga bana. Han beslutade sig att ta lagen i egna händer för att lösa en skuld. Han bröt sig in i en fastighet och stal en tv, en förstärkare och en dator. På väg från brottsplatsen körde han av vägen med bilen full av stöldgods.

– Det är blod överallt, sa han när han ringde flickvännen och berättade vad som hänt.

Dagen därpå greps han av polis.

Slipper fängelse

Mannen har sedan tidigare en omfattande kriminell belastning och han har bland annat suttit i fängelse för misshandel.

Nu döms mannen på nytt, denna gång för olaga hot, hot mot tjänsteman, misshandel och stöld. Påföljden för mannen blir skyddstillsyn med särskild behandlingsplan för att minska mannens aggressions- och våldsproblematik men även för att minska risken för allmän kriminalitet och missbruk. Om Hudiksvalls tingsrätt hade valt fängelse som påföljd så hade mannen fått sitta inne 8 månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.