Kvinnan bedöms ha varit död en längre tid

Uppdaterad
Publicerad

Gävlepolisen gick i början av veckan ut med att man hade inlett en förundersökning om mord efter att en äldre kvinna hittats död i en lägenhet på en adress på Brynäs. Kvinnans son greps på platsen, misstänkt för brottet.

– Jag kan bekräfta att polisen påträffar en man i 50-årsåldern när man går in i lägenheten. Mannen grips av polisen men får sjukhusvård, sa vice chefsåklagare Ulf Back till SVT Nyheter Gävleborg då.

Mannen har nu begärts häktad och häktningsförhandlingarna kommer hållas idag, onsdag, på Gävle sjukhus eftersom mannen fortfarande behöver vård.

Brynäsmordet

Ulf Back vill fortfarande inte berätta vad som framkommit i förhören och hur mannen ställer sig till anklagelserna. Men han bekräftar under onsdagen att det handlar om en son som på sannolika skäl misstänks för mord på sin mor.

Omständigheterna kring brottet är också något Ulf Back är förtegen kring.

– Det är inte mycket jag säga om det.

När dog kvinnan?

– Vi vet inte hur länge hon har varit död. Vi kan bara få ett säkert svar efter obduktionen. Men utifrån hur kroppen såg ut så utgår vi i från att kroppen legat där en längre tid.

Obduktionen kommer utföras senare i veckan. Andra fynd från utredningen ska också analyseras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brynäsmordet

Mer i ämnet