Skärgårdstrafiken går som vanligt i sommar. Foto: SVT

Limötrafiken tryggad

Uppdaterad
Publicerad

Kommunen vill köpa samma Limötrafik som vanligt. Vi har tidigare berättat om hur upphandlingen av skärgårdstrafiken fick avbrytas på grund av att de strängare miljökraven.

Redarna vara tvungen att anpassa sig till hårda krav som gjorde att offerterna drev upp priset långt över budget och att upphandlingen då avbröts. En direktupphandling skulle då lösa sommarens trafik. Men en direktupphandling får inte kosta mer än drygt 500 000 kronor och då budgeten för förra årets trafik låg på 600 000 kronor skulle turerna bli färre och trafiken till Furuvik inte vara möjlig att genomföra för den kostnaden.

Nu har samhällsbyggnad Gävle bestämt sig för att göra en kortupphandling med samma budget som tidigare år för att få till en oförändrad skärgårdstrafik i sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.