– Det är helt oacceptabelt, så här kan vi inte ha det, så säger kommunstyrelsens ordförande i Ljusdal Lars Molin (M) om beslutet att ta en av Ljusdals ambulanser ur bruk. Foto: Arkivbild/SVT

Ljusdalspolitiker upprörda över ambulansbeslutet

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen berättade SVT Nyheter Gävleborg att Region Gävleborg tänker ta en av Ljusdals två ambulanser ur bruk, mellan klockan 17.00 och 8.00 i sommar. Ett beslut som nu upprör kommunledningen i Ljusdal.

– Det är helt oacceptabelt, så här kan vi inte ha det. Vi kommer att kontakta våra regionala politiker för så här får det inte gå till, säger Lasse Molin (M), kommunstyrelsens ordförande i Ljusdal till SVT Nyheter Gävleborg.

Patientsäkerheten försämras

Lasse Molin (M) är övertygad om att patientsäkerheten försämras om en av Ljusdals två ambulanser tas ur bruk 15 timmar om dygnet.

Jourtid inom ambulansen

– Här behöver man inte fundera, när ambulansen halveras så är det väldigt allvarligt. Sen skickar det en signal till invånarna och besökare i kommunen att skyddet, vården, blir sämre i sommar, säger han.

Måste vara en attraktiv arbetsgivare

Lasse Molin (M) har ingen åsikt om huruvida införandet av jourtjänstgöring för ambulanspersonalen är bra eller dåligt.

– Men det är märkligt att så många har sagt upp sig. Region Gävleborg måste hantera personalen på ett sånt sätt att du är en attraktiv arbetsgivare, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jourtid inom ambulansen

Mer i ämnet