Efter att ha kört in med bil i en husdjursbutik greps den misstänkte tjuven när han kom utkrypande ur lokalen. Foto: privat

Man misstänks för tre stölder och stöldförsök i Valbo

Uppdaterad
Publicerad

Samme man misstänks ha stulit ur en köttbutik, och kört in med bil i en kiosk och en husdjursbutik för stjäla även där.

Saluhallen på Ludvigsbergsvägen var inte det enda företaget i Valbo som utsattes för brott på måndagskvällen. Efter inbrottet där, då gärningsmannen krossade rutor i entrédörren och stal kött för 20.000-30.000 kronor, stod en kiosk på Valbovägen på tur.

Just innan klockan 22 körde gärningsmannen in med bil i dörren på kiosken. Dörren fick skador, men tjuven lyckades inte komma in i lokalen.

Ett par minuter senare fick polisen larmet om att en tredje affär, en husdjurbutik på samma gata, utsatts. Även där körde personen in med bil i väggen på butiken, rapporterar polisen.

Greps på väg ut

Mannen kunde ta sig in i lokalen, men denna gång hann en polispatrull komma fram till platsen medan kan kom utkrypande. Mannen är i 55-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare. Han greps och anhölls sedan misstänkt för stöld, försök till stöld, rattfylleri och grov olovlig körning.

Polisen misstänker att det är samme man som är skyldig till alla tre händelserna i Valbo, och ska nu försöka knyta honom till brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.